top of page

הסכנה הטמונה בבורות הציבור: נזקי הנפש בשל שימוש בקנביס

מאת: ד"ר אמי שופמן

המאמר פורסם באתר הרופאים "דוקטורס אונלי" 

 

לפני שאתחיל, ברצוני להדגיש שאני תומך במתן קנביס רפואי( בעיקר בשמן שבו ריכוז הקנבידיול גבוהה יחסית) בכל האינדיקציות הגופניות של משרד הבריאות כגון לחולי סרטן, הפרעות נוירולוגיות שונות, כאבים כרוניים שהטיפול הקונבנציונלי לא צלח ועוד. לקנבידיול יש אפקט תרפויטי חשוב במחלות שונות, כאשר הוא גם מונע תופעות לואי של ה t.h.c .

לעומת זאת קנביס הנסחר ברחוב מכיל  t.h.c  בריכוז גבוהה וקנבידיול cbd בריכוז נמוך מאד. את הקנביס הזה רוצות לאחרונה מפלגות שונות להפוך ללגלי.

גדולי החכמים בהיסטוריה האנושית קבעו שאחד הגורמים המרכזיים לסבל האנושי הוא הבורות- בנושא הקנביס קיימת בורות רבה בקרב הציבור.

אין לאנשים מושג על הנזקים החמורים שגורם קנביס בתחום הנפש.

ב30 שנים האחרונות טיפלתי במאות נפגעי קנביס במסגרת הציבורית והפרטית.

עד היום באים אלי הורים  עם ילדיהם הסובלים מפגיעות נפשיות מהשימוש  במריחואנה: פסיכוזות, חרדות קיצוניות, דכאון, פגיעה  טוטלית בתפקוד  והתמכרות לסם.  אז ההורים והמטופלים שואלים אותי בחוסר אונים:"מדוע זה קרה? הרי כולם אומרים כולל התקשורת שזה סם קל". תשובתי לרוב: "צריך לדעת ממי רוכשים ידע בנושאים רפואיים".

הנזק החמור של קנביס הוא בעיקר בבני נוער וצעירים בני 18 עד 30 .

במחקר אחרון שפורסם ב 13.2.19 ב - JAMA  על ידי Gobbi et al   : בצעו מטא אנליזה של 11 מחקרים פרוספקטיביים  על 23317 מתבגרים, נמצא כי שימוש בקנביס בגיל ההתבגרות (בלי קשר לנטיה גנטית) הביא לעליה משמעותית של דכאון ונטיה אובדנית בגילאים 18 -  32.

את הנזקים הקשים של קנביס תארתי במאמרי הקודמים באתר זה והם כוללים:

פסיכוזות מסוגים שונים כולל סכיזופרניה, התקפי פניקה, פגיעות קוגניטיביות קשות המביאות להפסקת לימודים ועבודה, ירידה ב I.Q  אצל צעירים ,הפרעות דיסוציאטיביות, דכאונות, התמכרות לקנביס, מקפצה לסמים קשים כגון אופיאטים, קוקאין , התפרצויות מחלות  נפש הנמצאות ברמיסיה כולל הפרעה ביפולרית, תאונות דרכים קטלניות ועוד.

את הספרות הרפואית הרלוונטית לנזקים הנ"ל  ניתן לקרוא במאמרי באתר דוקטורס אונלי:

"השימוש בקנביס- כל האמת".

"לגליזציה של קנביס או דה קרימינליזציה של קנביס- אותה גברת בשינוי אדרת".

"הסכנות הבריאותיות הגלומות בלגליזציה של קנביס".

 

אין לנו ספק שלגליזציה של הסם תביא לעליה מסיבית של השימוש בקרב בני נוער וצעירים  ובהתאם תעלה  באופן קיצוני את שכיחות הנזקים המתוארים לעיל.

למה לחזור על שגיאות של מדינות אחרות: למשל בקולורדו לפי דיווחי הניו יורק טיימס  מאז שבצעו שם לגליזציה יש עליה גדולה של ילדים ובני נוער המאושפזים בגין קנביס, יש עלייה משמעותית בתאונות דרכים בגלל סם זה.

בגלל הרגישות הבטחונית בה אנו חיים, ברצוני לציין:  מהלך של לגליזציה יביא לעליה מסיבית של השימוש בסם בקרב חיילים. תארו לכם  חיילים יוצאים לפעולה או למארב תחת הסם. או טייסים שנוטלים את הסם-אסון ודאי.

אין לי ספק שאם תהיה לגליזציה אויבינו כמו איראן, חיזבאללה וכו לא יהיו זקוקים לנשק כדי להכריעינו, הסם יעשה להם את העבודה.

בנוסף העלייה בהפרעות הנפשיות הנ"ל תביא לעומס רב על מערכת הבריאות הישראלית, שגם כך אינה במצב משביע רצון וזאת בלשון המעטה.

ד"ר אמי שופמן מומחה לפסיכיאטריה והתמכרויות

ניהל את המכון הירושלמי לטיפול בבעיות סמים ותחלואה כפולה 

של משרד הבריאות במשך 23 שנים. היה חבר שנים רבות בועדות המחקר והטיפול של הרשות הלאומית למלחמה בסמים. פירסם עשרות מאמרים בנושא

היה מרצה כ 20  שנה לסטודנטים לרפואה שנה ה בהדסה, האוניברסיטה העברית.

עובד בקליניקה פרטית בירושלים.

bottom of page